Retail transformeren met Odoo en Dynapps: het succesverhaal van Elektro Van Assche

Elektro Van Assche, een gevestigde waarde in het elektrolandschap, koos recent voor Odoo als futureproof ERP-systeem en implementeerde dit met de deskundige hulp van Dynapps. Door gebruik te maken van Dynapps’ Quickstart voor Retail met onder meer een geïntegreerd kassasysteem en service-luik, wist het bedrijf haar processen aanzienlijk te vereenvoudigen en de klantenservice te verbeteren.

 
 


Elektro Van Assche: "hier kom je thuis"

Elektro Van Assche is al meer dan 60 jaar een gevestigde waarde in het elektrolandschap en staat garant voor een uitmuntende service en persoonlijke aanpak. De familiezaak uit Zingem (Kruisem) beschikt over een toegewijd team van 30 gespecialiseerde medewerkers. In hun winkel van 2000 m2 bieden ze een breed scala aan producten, van grote- en kleine huishoudapparaten, telefonie, multimedia en zelfs elektrische boilers en verwarming.

“Met de uitdaging om een nieuw, futureproof ERP-systeem te vinden dat kon meegroeien met ons bedrijf, vonden we onze weg naar Odoo. Dynapps leidde ons moeiteloos door de implementatie. Dankzij hun expertise in onze branche en hun retail-gerichte oplossing, konden we snel en efficiënt van start gaan.”

Conny Van AsscheZaakvoerder Elektro Van Assche
Een futureproof ERP-pakket en deskundige begeleiding

"Vorig jaar voelden we de noodzaak om een nieuw ERP-systeem te implementeren, omdat het vorige niet meer werd ondersteund", zegt Conny Van Assche, zaakvoerder bij Elektro Van Assche. De zoektocht naar een futureproof ERP-pakket dat kon meegroeien met de onderneming en de bedrijfsprocessen optimaal kon ondersteunen werd gestart. “Zo kwamen we uit bij Odoo”. 
 
Om de implementatie optimaal te begeleiden, koos Elektro Van Assche voor Dynapps. “De persoonlijke aanpak en ruime ervaring waren voor ons doorslaggevend om voor Dynapps te kiezen” zegt Conny. “Dankzij hun expertise in ons vakgebied en hun Retail-gerichte oplossing konden we snel en efficiënt van start gaan.” 

Geïntegreerd kassasysteem voor een uitstekende service

Elektro Van Assche maakt gebruik van Dynapps' Quickstart voor Retail oplossing, dat onder meer een geïntegreerd kassasysteem en service-luik omvat. Deze oplossing laat retailers toe om meer efficiënt producten en promo’s te beheren, en geeft meer flexibiliteit in verkoop, facturatie en service. “Het geïntegreerde kassasysteem heeft het proces aanzienlijk vereenvoudigd, waardoor we klanten in de winkel nog beter én sneller kunnen bedienen.” Een integratie werd gelegd met het reeds gebruikte PIM-systeem (Product Informatie Management-systeem) van Niwzi, dat fungeert als centrale database. Hierdoor is er een optimale uitwisseling van productgegevens en voorraadbeschikbaarheid op de website mogelijk.

"Met Odoo en de expertise van Dynapps transformeerden we Elektro Van Assche. We genieten vandaag ten volle van de mogelijkheden die dit futureproof ERP-pakket biedt, en zo onze groei verder mogelijk maakt."

Conny Van AsscheZaakvoerder Elektro Van Assche
Field-service: vereenvoudigde opvolging van leveringen en reparaties

Door de field service-integratie werd ook de opvolging van leveringen en reparaties voor technici aanzienlijk vereenvoudigd. "Onze technici nemen een tablet mee op de baan, waarmee ze hun tijd en extra benodigdheden kunnen registreren, de klanten de bestelbon kunnen laten aftekenen, en de gegevens vervolgens direct kunnen versturen naar onze interne dienst en boekhouding." 

Van implementatie tot nazorg en support

“De samenwerking met Dynapps is erg persoonlijk; het zijn ervaren mensen met een grote technische kennis. Ook na de implementatie kunnen we steevast rekenen op goede service en support.” besluit Conny. 

Benieuwd naar wat Dynapps en Odoo voor jou kunnen betekenen?​

Op zoek naar een performante en allesomvattende oplossing om jouw retailzaak naar nieuwe hoogtes te tillen? Van geïntegreerde kassasystemen tot oplossingen voor field service en een klantgerichte help desk - Odoo en Dynapps bieden het allemaal.