Ontdek de kracht (en nieuwe functies) van Odoo 17

Dit najaar volgt de langverwachte release van Odoo’s nieuwste versie: Odoo 17. Tijdens de Odoo Experience Days wordt de nieuwste versie voorgesteld aan het grote publiek. Met een hele reeks verbeteringen en innovatieve functies belooft deze nieuwe versie nog gebruiksvriendelijker en performanter te worden. In dit artikel onthullen we alvast 9 nieuwe features die verwacht worden in Odoo 17.

 
 


Verwachte features in Odoo 17

1. Verbeterde UI/UX

Odoo 17 biedt een strakke en intuïtieve interface die de gebruikerservaring naar een nieuw niveau tilt. Dankzij meer geavanceerde zoekfuncties en extra shortcuts kan je sneller navigeren. De applicaties kan je nu ook op je Home Screen veranderen van plaats. Zo creëer je volledig zelf hoe jouw interface eruitziet. Navigeren door de software wordt dus intuïtiever en efficiënter.

2. Naadloze E-commerce integratie 

Ontgrendel nieuwe mogelijkheden met de krachtige e-commerce-integratie van Odoo 17. Verbind jouw online winkel via de bijgewerkte e-commerce-module in Odoo, waardoor je centraal beheer krijgt over jouw producten, bestellingen en klantgegevens. Bovendien kan je in een multiwebsite-omgeving (B2B en B2C) nu ook de keuze maken tussen BTW inclusief en BTW exclusief.

3. Geoptimaliseerd Voorraadbeheer

Verkrijg meer controle over jouw voorraad met de verbeterde functies van Odoo 17. Profiteer van de nieuwste functies zoals efficiënte batchtracking, nauwkeurig serienummerbeheer en flexibele voorraadwaarderingsmethoden. 

4. Geavanceerde Productieoperaties 

Optimaliseer jouw productieproces met de geavanceerde productiefuncties van Odoo 17. Verbeterde werkorders, real-time productiemonitoring en uitgebreide resourceplanning stellen je in staat om efficiëntie te maximaliseren en stilstand te minimaliseren.  

5. Nieuw in de Point Of Sale Module

In Odoo 17 zal je voortaan producten kunnen combineren in de gebruikersinterface. Kies je bijvoorbeeld voor een bureau, dan kan een matching product (bv. een bureaulamp) worden voorgesteld. Het wordt meteen op jouw scherm weergegeven.

6. Whatsapp feature in Odoo

Odoo 17 introduceert een geïntegreerde WhatsApp-functionaliteit, waarmee gebruikers naadloos kunnen communiceren via het populaire platform. Het stroomlijnt gesprekken en meldingen, waardoor bedrijven effectiever kunnen communiceren met klanten en teamleden.

7. Spraakberichten in de chat

De nieuwste versie van Odoo biedt niet alleen de optie om rechtstreeks met elkaar te chatten, maar ook de mogelijkheid om spraakberichten naar elkaar te versturen. Zo kan je ingewikkelde materie meteen inspreken in de plaats van te typen. Een snelle en efficiënte manier om te communiceren. 

8. Snelle shortcuts

In Odoo 17 wordt de ontwikkeling van de Odoo Progressive Web App (PWA) verder verbeterd met de toevoeging van snelkoppelingen. Hiermee krijg je snel toegang tot essentiële apps binnen je Odoo platform, wat de gebruiksvriendelijkheid nog verder vergroot. 

9. Tijdregistratie per documentfase

In de nieuwste Odoo 17-update is het nu mogelijk om de tijd bij te houden die een document heeft doorgebracht in elke fase van de voortgangsbalk. Deze functie biedt waardevolle inzichten in de doorlooptijd van taken en processen, waardoor uw bedrijf nog efficiënter kan plannen en beheren. Zo ben je in volledige controle over jouw workflows.


 
 


Benieuwd naar meer?

Als ervaren implementatiepartner begeleiden we je graag in de nieuwe mogelijkheden van Odoo 17. Dit najaar lanceert Odoo deze nieuwste versie tijdens de Odoo Experience Days (OXP Days) en Dynapps is, als Odoo Gold Partner, ook van de partij.