Puratos kiest voor Odoo

Puratos heeft een ijzersterke reputatie wat betreft het ontwikkelen van innovatieve ingrediënten en oplossingen voor bakkers, patissiers en chocolatiers. Puratos ging recent op zoek naar een snel en éénvoudig te implementeren ERP pakket voor een aantal dochterondernemingen. In eerste instantie is het doel aankoop, verkoop, logistiek, CRM en boekhouding te gebruiken en daarna uit te breiden met onder andere productie.

Puratos is een internationale groep die een volledig assortiment van grondstoffen en applicatie-expertise biedt aan de bakkerij-, patisserie- en chocoladesector.

Hun hoofdkantoor bevindt zich net buiten Brussel, waar het bedrijf werd opgericht in 1919. Bijna een eeuw later zijn de producten en diensten beschikbaar in meer dan 100 landen over de hele wereld en worden ze in veel gevallen geproduceerd door een netwerk van lokale dochterondernemingen.

Puratos was op zoek naar een snel en éénvoudig te implementeren ERP pakket voor een aantal dochterondernemingen. In eerste instantie is het doel aankoop, verkoop, logistiek, CRM en boekhouding te gebruiken en daarna uit te breiden met onder andere productie. Puratos heeft na een grondige marktstudie tenslotte gekozen voor Odoo met Dynapps als implementator.

De eerste implementatie was voor de dochterondernemening in Nairobi, Kenia. Doelstelling was om binnen de 2 maanden producten te kunnen aan- en verkopen. Door de goede samenwerking tussen de Dynapps consultants en de betrokken mensen van Puratos, is men op 6 januari In Nairobi gestart met het verkopen van de Puratos producten. Onze Dynapps collega Filip Tomasetig, was tijdens de go-live aanwezig in Nairobi om de lokale mensen te begeleiden in de werking van Odoo.

Na dit pilootproject in Nairobi zal Dynapps Odoo implementeren in de andere dochterondernemingen van Puratos en het bouwen van een integratie tussen Odoo en SAP.