Nieuwe perspectieven, vertrouwde waarden: Alpiek wordt Dynapps

Recent bundelden we onze krachten met Alpiek, de op één na grootste Odoo-implementatiepartner in Nederland. Samen vormen we een team van 115 gedreven experts, gevestigd in 5 kantoren doorheen België en Nederland, om onze klanten nog beter te bedienen. Een strategisch partnerschap dat onze dienstverlening, propositie en expertise als wereldleider in Odoo versterkt, en bijdraagt aan ons groeiverhaal.

 
 


Een historiek van groei en innovatie

Ons verhaal begint in 2010, wanneer onze oprichters en CEO Karel Hendrickx en COO Janik Thorez op zoek gaan naar een ERP-systeem met ongekend potentieel voor het KMO-landschap in België (MKB-landschap in Nederland). In die zoektocht ontdekten ze Odoo, het Belgische ERP-bedrijf opgericht door Fabien Pinckaers. Odoo's open-source filosofie, die community-driven ontwikkeling aanmoedigt en een uitgebreide suite van bijna 40.000 zakelijke toepassingen biedt, spreekt onmiddellijk. 

"De overname van Alpiek markeert een belangrijke mijlpaal in onze groeistrategie. We zijn verheugd om onze krachten te bundelen en onze klanten nog beter van dienst te zijn."

Karel HendrickxManaging partner Dynapps

In de loop der jaren kent Odoo een opmerkelijke groei. De groeiende vraag naar het gebruiksvriendelijke en intuïtieve ERP-systeem, gedreven door zijn overtuigende meerwaarde in vergelijking met traditionele ERP-oplossingen, moedigt Dynapps aan om de horizon te verbreden. In ons streven naar de nummer 1 Odoo-implementatiepartner worden wereldwijd, slaan we in 2021 de handen in elkaar met Green Park Investment Partners. Deze investeringsmaatschappij, met vestigingen in Gent en Amsterdam, is gespecialiseerd in het schalen van digitale bedrijven en legt de basis voor een ambitieuze buy-and-build strategie. Dit partnerschap gaf ons de middelen en expertise om onze groeiambities te realiseren.

De samenwerking met Alpiek - een nieuw hoofdstuk

In 2022 zetten we onze eerste stap op de Nederlandse markt met de opening van ons kantoor in Capelle aan den IJssel. Onder leiding van kantoordirecteur Roger Flinterman groeide dit kantoor snel en bouwde het een solide team van 8 gedreven medewerkers, naast indrukwekkende klantenreferenties.

"Onze focus op verdere uitbreiding zal onze klanten nieuwe mogelijkheden bieden en onze aanwezigheid in Nederland versterken."

Roger Flinterman Kantoordirecteur Capelle aan den IJssel

Recentelijk kruisten onze paden met Alpiek, de op één na grootste Odoo-implementator in Nederland. De gesprekken om samen de markt te bedienen verliepen vlot, omdat we gedeelde waarden en expertise deelden. Het was dan ook een logische beslissing om onze krachten te bundelen. Met de toevoeging van 14 experts en een indrukwekkend portfolio van 80 referenties en 1500 actieve gebruikers versterken we zo onze positie in de Benelux-regio aanzienlijk. 

"De kracht van onze samenwerking met Dynapps ligt in onze gedeelde waarden van klantgerichtheid en kwaliteit. Samen tillen we de Odoo-implementatie naar een hoger niveau."

Maarten Bressers Kantoordirecteur Oisterwijk

Samen met Alpiek kijken we ernaar uit om onze samenwerking voort te zetten en onze klanten en de bredere Odoo-community nog beter van dienst te zijn. Hun tevredenheid blijft onze grootste prioriteit.