Optimalisatie van Projectmanagement bij Group Suerickx met Dynapps’ Odoo Cross-App Dashboard

Als toonaangevend expert in grootschalige bouw- en renovatieprojecten, zag Group Suerickx de opportuniteit om hun projectmanagement verder te versterken. Ze stonden voor de uitdaging om structuur en overzicht te brengen in hun processen en vergaderingen te vereenvoudigen. Hun keuze viel op Dynapps, wat resulteerde in een succesvolle implementatie van de Odoo Cross-App Dashboard.

 
 


Group Suerickx, leiders in technisch uitdagende bouwprojecten

Group Suerickx staat bekend als een toonaangevend expert op het gebied van grootschalige en technisch uitdagende bouw- en renovatieprojecten. Hun specialisaties omvatten dakrenovaties, betonrenovaties, vloersystemen, industriële schilderwerken, waterdichtingswerken en industriële bouw en renovatie. 
 
Bij het beheer van hun projecten ondervonden ze uitdagingen met betrekking tot projectbeheer en -vergaderingen. Ze merkten de behoefte aan meer structuur en overzicht in administratieve taken zoals goedkeuring van gelogde uren, beheer van onbetaalde facturen en opvolging van openstaande vorderingsstaten. Om deze uitdagingen aan te pakken, wendde Group Suerickx zich tot Dynapps en implementeerde Dynapps’ Odoo Cross-App Dashboard.

Verbeterde zichtbaarheid en efficiëntie

De module vertoonde zich als een pragmatische oplossing voor hun behoeften. Deze module verbetert de zichtbaarheid van gegevens binnen het Odoo-platform en maakt efficiënte gegevensrapportage mogelijk over verschillende Odoo-modules heen. Het integreert naadloos met het Odoo-framework en biedt toegankelijke inzichten via intuïtieve grafieken, terwijl het het aantal benodigde klikken drastisch minimaliseert.

"Voor gestroomlijnd projectbeheer wendden we ons tot Dynapps' Odoo Cross-App Dashboard, een pragmatische oplossing die de zichtbaarheid van onze gegevens verbeterde en efficiënte rapportage mogelijk maakte."

Christophe SuerickxCEO en oprichter Group Suerickx
Doelgerichte aanpak met meetbare resultaten

De projectaanpak omvatte wekelijkse on-site dashboardontwikkeling gedurende een halve dag, waarbij directe interactie met de klant centraal stond. Aan het begin van elke sessie werd kort gemeten om extra vereisten te bespreken. Aan het einde van de halve dag was er een kort afstemmoment om de voortgang te bespreken. Gedurende de rest van de week kreeg de klant de tijd om te testen en feedback te verzamelen. Deze verbeteringen werden doorgevoerd om de gegevensstroom te optimaliseren en om de beoordeling van de prestaties en levensvatbaarheid van lopende projecten te vergemakkelijken. 
 
Direct na de implementatie van het dashboard waren de resultaten opmerkelijk. De vergaderingen werden aanzienlijk korter, met een gemiddelde duur van ongeveer 20 minuten per Project Manager, ten aanzien van de oorspronkelijke 90 minuten. Project Managers hadden nu een duidelijk overzicht van hun administratieve taken voordat de vergadering begon, waardoor veel problemen al waren opgelost als voorbereiding op de bijeenkomst. 

"De vergaderingen werden aanzienlijk korter, met een gemiddelde duur van ongeveer 20 minuten per Project Manager, ten opzichte van de oorspronkelijke 90 minuten."

Joke WijnsHR en Process Manager bij Group Suerickx


Benieuwd naar de voordelen die Odoo en Dynapps jou kunnen bieden?​

Neem contact op met ons!