Automatiseer met Odoo 17: de best practices voor jou

Automatisering staat gelijk aan vereenvoudiging, en Odoo V17 maakt dit helemaal waar. Met eenvoudigere configuraties, snellere operaties en een aanzienlijk verbeterde gebruikerservaring, levert deze versie sterk werk. Maar het is niet zonder zijn valkuilen. Ontdek hoe automatisering in Odoo jou tijd kan besparen zodat je meer tijd kan investeren in wat écht telt.

Nieuwe functies in Odoo versie 17

Odoo V17 doet afstand van Studio en introduceert nieuwe slimme triggers en een vereenvoudigd proces voor het creëren van acties. Het duidelijke overzicht van regels is een hoogtepunt, waardoor gebruikers gemakkelijk automatiseringsregels kunnen beheren en overzien.

Voorbeelden van automatisering in actie

1. CRM automatiseringen

Stel je voor dat je een CRM beheert. Je kunt een automatisering instellen die een record bijwerkt als een prospect gekwalificeerd is en de verwachte omzet boven een bepaalde drempel ligt. Dit kan acties omvatten zoals het toevoegen van een follow-up, aanpassen van prioriteit, taggen, of zelfs het creëren van een offerte.

2. Helpdesk automatiseringen

In een helpdeskscenario kan elk ticket automatisch naar de fase "te beantwoorden" gaan zodra je een antwoord van een klant ontvangt. Complexere workflows kunnen het automatisch toewijzen van tickets aan verschillende teams of fasen omvatten, op basis van hun huidige status, om te zorgen dat niets over het hoofd wordt gezien.

Best practices van Odoo automatiseringen

Documenteer altijd je acties in het gedeelte “notities” wanneer je automatiseert met Odoo. Wees voorzichtig met tests die e-mails en SMS betrekken om ongewenste spam te vermijden. En hoewel automatiseren met Studio gebruiksvriendelijk is, kan directe ontwikkeling soms noodzakelijk zijn, vooral voor complexe taken. Dit kan echter onderhoudskosten en potentiële prestatieproblemen met zich meebrengen.

Overwegingen bij automatisering

Automatisering met Odoo V17 is krachtig, maar onthoud dat te veel automatiseringen de systeemprestaties en flexibiliteit kunnen verminderen. Daarnaast zijn geautomatiseerde acties niet beperkt door gebruikersrechten, wat kan leiden tot onbedoelde gevolgen.

Klaar voor versie 17?

Odoo V17 biedt krachtige tools om workflows te vereenvoudigen door middel van automatisering. Het is echter cruciaal om automatisering te balanceren met systeemprestaties en flexibiliteit. Documenteer je processen goed en kies het juiste gereedschap voor de taak—Studio voor eenvoudigere taken en directe ontwikkeling voor complexere automatiseringen. Zoals met elk gereedschap is de sleutel om het wijs te gebruiken en zo het potentieel van je workflow echt te ontketenen.

Benieuwd naar de voordelen die Odoo en Dynapps jou kunnen bieden?​

Neem contact op met ons!