Top 8 nieuwe functies in Odoo 18

Binnenkort verwachten we de nieuwste versie van Odoo. Odoo 18 zit boordevol nieuwe functies en verbeteringen die je bedrijfsvoering soepeler en efficiënter maken. Van verbeterde verkoopcommissies en loyaliteitsprogramma's tot een vernieuwde eCommerce-ervaring, Odoo 18 heeft voor ieder wat wils. In deze blog belichten we de top 8 nieuwe functies die je moet kennen.

1. Verkoopscommissie in Odoo 18

Deze nieuwe module helpt je om verkoopcommissies te berekenen op basis van verschillende criteria zoals gefactureerd bedrag, verkocht bedrag, marge, en meer. Het stelt je in staat om verschillende regels te combineren met specifieke gewichten voor producten of categorieën.

2. Loyaliteit belonen in klantportaal

Een loyaliteitsprogramma dat direct in het klantenportaal is geïntegreerd, waardoor klantbehoud wordt verbeterd door herhaalaankopen te belonen. Zo krijgen klanten te zien dat ze bv. 10% korting ontvangen bij hun volgende aankoop. Een nieuwe functie in Odoo 18 die handig is voor zowel jouw bedrijf als de klant.


3. Combineer producten overal

Vanaf versie 18 kan je in Odoo je comboproducten naadloos beheren in PoS, Verkoop, Ecommerce, Verhuur en Abonnementen. Deze functie vereenvoudigt productbundeling en verkoopprocessen. Zo kan je de favoriete combinaties van jouw klanten opslaan als productcombo's en maak je het hen enorm gemakkelijk.

4. Automatische PDF offertebouwer 2.0

De bijgewerkte offertebouwer bevat vertaalopties, aanpasbare velden en de mogelijkheid om aangepaste zones in te voegen die voor elke offerte kunnen worden aangepast, waardoor het offerteproces flexibeler en efficiënter wordt. Zo verlies jij geen tijd en kan je je focussen op wat echt belangrijk is.

5. Verbeterde Point of Sales (PoS)

Maak producten zonder de PoS-interface te verlaten, gebruik barcode-opzoeking en geniet van nieuwe back-end weergaven direct vanuit de front-end. Daarnaast zijn gratis bestellingen in PoS restaurant, PoS evenementen, en verbeterde UX-ontwerpen voor inlog- en betalingsschermen beschikbaar in Odoo 18.

6. Nieuwe eCommerce-functies opgesomd

 Odoo 18 heeft ook voor eCommerce een heel aantal nieuwe functionaliteiten in petto. We sommen alvast de belangrijkste verbeteringen op:

  • een nieuwe locatie-selector widget
  • inlogopties tijdens het afrekenen
  • one-page checkout
  • SEO-verbeteringen
  • de mogelijkheid om een mega menu te genereren

Deze functies verbeteren jouw online winkelervaring en het beheer van je hele winkel. 

7. Voorraad- en Inkoopbeheer naar een hoger niveau

Functies zoals leveringsverzending met batchbestellingen, verbeterde geautomatiseerde batches, betere opslaglocaties en een vernieuwde barcode-app zijn inbegrepen. Deze verbeteringen stroomlijnen voorraad- en inkoopprocessen.

8. CRM- en Marketing updates

Last but not least, een gloednieuwe app 'Social Share' helpt je netwerk te benutten om content te promoten. Zo kan je met één klik jouw collega's aansporen om nieuwe social mediaposts te delen/liken/reageren. Verder is de WhatsApp-integratie verbeterd in verschillende stromen binnen Odoo 18 en tal van sociale en marketingautomatiseringstools zijn geoptimaliseerd voor betere klantbetrokkenheid.

Odoo experience days

Ontmoet ons op de OXP days 2024

Van 2 tot 4 oktober vinden de jaarlijkse Odoo Experience Days plaats in Brussels Expo. Natuurlijk staan wij er als 's werelds grootste Odoo Gold Partner weer bij om al jouw vragen te beantwoorden. Ben je benieuwd naar Odoo 18? Ontdek het allemaal op OXP.