De EDI-module van Odoo

Odoo is een alles-in-één ERP-systeem dat bedrijven van alle groottes kan helpen om hun processen te automatiseren, efficiënter te werken en betere beslissingen te nemen. De Odoo EDI module maakt het mogelijk om de uitwisseling van EDI-berichten met handelspartners te automatiseren.Wat is EDI?

Electronic Data Interchange (EDI) staat voor het elektronisch uitwisselen van gegevens. Bestellingen, facturen, artikelinformatie of bevestigingen kunnen met EDI rechtstreeks van het ene naar het andere systeem worden overgebracht. Dit gebeurt op basis van gestandaardiseerde bericht formats. Hierdoor hoeven er geen handmatige verwerkingen meer plaats te vinden, is de kans op fouten veel kleiner en gaan alle processen veel sneller!

EDI-module van Odoo

De EDI-module maakt EDI-berichtenverkeer mogelijk met Odoo, in combinatie met EDI-platform Transus. De applicatie maakt de communicatie tussen leverancier en afnemer een stuk efficiënter.

De voordelen van EDI met Odoo
  • Efficiëntie: EDI automatiseert de uitwisseling van gegevens, waardoor er geen handmatige verwerking meer nodig is. Dit bespaart tijd en geld.
  • Transparantie: EDI zorgt voor een transparante communicatie tussen leverancier en afnemer. Beide partijen hebben altijd toegang tot de meest recente gegevens.
  • Betrouwbaarheid: EDI vermindert het risico op fouten. Dit komt doordat de gegevens automatisch worden uitgewisseld volgens gestandaardiseerde formaten.
Hoe werkt de EDI-module van Odoo?

De EDI-module van Odoo maakt gebruik van het EDI-platform Transus. Transus is een cloud-based platform dat EDI-berichtenverkeer mogelijk maakt tussen verschillende systemen.

  • Maak een account aan bij Transus
  • Configureer de EDI-module in Odoo
  • Voer de gegevens van je Transus-account in
  • De EDI-module is geconfigureerd: je kan EDI-berichten verzenden en ontvangen


Vragen over de EDI-module van Odoo?

Neem dan contact op met onze supportafdeling. We helpen je graag verder.

Odoo experience days

Ontmoet ons op de OXP days 2024

Van 2 tot 4 oktober vinden de jaarlijkse Odoo Experience Days plaats in Brussels Expo. Natuurlijk staan wij er als 's werelds grootste Odoo Gold Partner weer bij om al jouw vragen te beantwoorden. Ben je benieuwd naar Odoo 18? Ontdek het allemaal op OXP.