E-facturatie met Odoo, geniet van een fiscaal voordeel!

Wist je dat je als Belgische bedrijf vanaf 1 januari 2026 verplicht bent om elektronisch te factureren voor B2B-facturen? Dit moet gebeuren via het Peppol-netwerk, de Europese standaard voor e-facturatie. Goed nieuws, Odoo 17 is hierop reeds voorzien en werkt daarbij zelf als gratis access point! Geen integraties dus met andere tussenpartijen. Geniet nu ook van een fiscaal voordeel en alle andere mogelijkheden die Odoo te bieden heeft. Ontdek alle voordelen in deze blog.

Verlaagd uw kosten

E-facturatie bespaart jou tijd en geld. Zo bespaar je op papier, portokosten en opslagkosten. Bovendien verloopt je facturatieproces efficiënter, waardoor je minder tijd verliest aan administratie.

Fiscaal voordeel tot 120%

De Belgische regering stimuleert e-facturatie met een verhoogde fiscale aftrek. Voor kosten die u maakt voor e-facturatiesoftware zoals Odoo en bijhorende advieskosten kunt u tot 120% aftrekken van uw belastingen.
Verder bestaat er voor kleine ondernemingen ook nog een verhoogde investeringsaftrek voor digitale investeringen.
 

Wij denken met je mee

Bij Dynapps zijn we zoals steeds op de hoogte van de laatste trends en regelgevingen, ook rond e-facturatie. We helpen je graag met de overstap naar e-facturatie en adviseren je over de beste oplossing voor jouw bedrijf.

De stap nemen naar e-facturatie met Odoo? ​

Ben je klaar om de overstap te maken naar e-facturatie met Odoo? Neem dan contact met ons op en we bespreken samen de mogelijkheden.