Transformer les processus de planification avec Frepple, Dynapps et Odoo

Chez Dynapps, nous croyons fermement que la véritable force du progrès réside dans les partenariats qui favorisent l'innovation et la croissance. C'est pourquoi nous sommes fiers de mettre en avant l'un de nos remarquables partenaires : Frepple. Frepple est un logiciel de planification open-source qui offre des fonctionnalités avancées de planification et d'ordonnancement (APS) pour la prévision de la demande, la planification des stocks et la planification de la production, tout en s'intégrant de manière transparente à Odoo. Cet article de blog se penche sur l'interview avec Johan De Taeye, le fondateur de Frepple, et explore le partenariat solide entre Frepple et Dynapps.

Wat is ERP?

ERP staat voor Enterprise Resource Planning. Het is een softwareoplossing die alle bedrijfsprocessen van een bedrijf integreert. Dit omvat processen zoals productie, logistiek, verkoop, marketing, financiën en human resources.

Het doel van ERP is om efficiënt te werken, dubbel werk te voorkomen en over het algemeen meer inzicht en overzicht te bieden. Het is dus een combinatie van processen en afspraken. ERP raakt daarom alles binnen een bedrijf. Van productie tot verkoop, van inkoop tot logistiek en van HR tot marketing.

Wat is CRM?

CRM staat voor Customer Relationship Management. Het is een softwareoplossing die bedrijven helpt om hun relaties met klanten te beheren. Dit omvat processen zoals leadgeneratie, verkoop, klantenservice en aftersales. CRM brengt dus klanten en verkoop in kaart. Het kan een onderdeel vormen van een ERP-systeem.

Verschil tussen ERP en CRM

ERP en CRM zijn beide belangrijke tools voor bedrijven, maar ze hebben verschillende doelstellingen. ERP is gericht op het integreren van bedrijfsprocessen, terwijl CRM is gericht op het beheren van relaties met klanten.

ERP-systemen en CRM-systemen zijn vaak complementair aan elkaar. Door beide systemen te implementeren, kunnen bedrijven hun bedrijfsprocessen verder integreren en hun klantenrelaties verbeteren.

Wanneer ERP kiezen?

Bedrijven moeten ERP kiezen als ze:

  • Hun bedrijfsprocessen willen integreren
  • Hun efficiëntie en effectiviteit willen verbeteren
  • Hun kosten willen verlagen
  • Hun winstgevendheid willen vergroten


Een ERP-systeem vergemakkelijkt en geeft inzicht en overzicht, maar is geen must. We bekijken graag samen met je of mogelijke kosten en baten in evenwicht zijn. Want een goede ROI (return of investment) is belangrijk.

Wat kost een ERP-systeem?

De kosten van ERP variëren afhankelijk van de grootte en complexiteit van het bedrijf, de functies van het ERP-systeem en de leverancier van het ERP-systeem. Daarnaast heeft elk bedrijf een eigen organisatie, (management) cultuur en USP's. Daarom is er ook geen eenduidig antwoord op wat een ERP-systeem kost. Wel kunnen we verschillende kostensoorten benoemen.

Directe kosten
Eenmalig: 
• Implementatie
• Setup kosten

Terugkerende kosten:
• Licenties
• Hosting*

Indirecte kosten
• Hardware
• Software

Over het Odoo ERP-systeem

Odoo is een open source ERP-systeem dat beschikbaar is voor zowel kleine als grote bedrijven. Odoo is modulair opgebouwd, waardoor bedrijven alleen de modules kunnen gebruiken die ze nodig hebben. Dit maakt Odoo zeer betaalbaar en flexibel.

Odoo biedt een breed scala aan functionaliteiten, waaronder:

  • Productie
  • Logistiek
  • Verkoop
  • Marketing
  • Financiën
  • Human resources

Odoo is een innovatief ERP-systeem dat voortdurend wordt geüpdatet met nieuwe functies en verbeteringen. Een ideale oplossing voor bedrijven die op zoek zijn naar een betaalbare, flexibele en innovatieve ERP-oplossing.Vous cherchez un Gold Partner d'Odoo ?

En tant que Gold Partner d’Odoo, nous sommes toujours prêts à vous aider à implémenter Odoo. Que vous ayez besoin d’aide dans les domaines de la vente, de la finance, du commerce électronique, des sites Web, du marketing… Nous sommes heureux d’offrir des services personnalisés ainsi que notre expertise.

Odoo experience days

Rencontrez-nous à l'OXP 2024

Du 2 au 4 octobre, les Odoo Experience Days annuels auront lieu à Brussels Expo. Bien sûr, nous serons présents en tant que plus grand partenaire Gold Odoo au monde pour répondre à toutes vos questions. Vous êtes curieux de découvrir Odoo 18 ? Découvrez tout cela à l'OXP.