Nieuws

Dynapps en Twikey ontwikkelen samen nieuwe Odoo module voor een geautomatiseerd domiciliëringsproces

TERUG

Automatiseer uw betalingsproces van klanten


Verzendt u als ondernemer regelmatig facturen naar dezelfde klanten en bedrijven of factureert uw bedrijf via abonnementen, dan verliest u waarschijnlijk veel tijd met het bijhouden en opvolgen van openstaande of onbetaalde facturen. Met Twikey vermijdt u extra werk door klanten te laten betalen via terugkerende betalingsvormen (SEPA domiciliëring, terugkerende kredietkaart, PayPal,...). U neemt zelf het initiatief tot betalen, het te betalen bedrag gaat automatisch van de rekening van uw klant en komt tijdig bij u terecht. De software van Twikey is nu beschikbaar in de app van Odoo, een open source platform met zakelijke apps voor onder andere CRM, e-commerce, boekhouding, inventaris, verkooppunt, projectbeheer,… 
Wat heeft de integratie te bieden en wat zijn de verschillen met de standaard betaalmodule van Odoo? U leest het hier


WAAROM TERUGKERENDE BETALINGSVORMEN

Bedrijven zien Twikey als de expert inzake terugkerende betalingen. We nemen dit met veel plezier aan maar waarom kiezen deze bedrijven voor terugkerende betalingen en waarom kiezen ze voor Twikey om terugkerende facturen, abonnementen,... te innen? 
De eerste vraag is eenvoudig te beantwoorden. Dankzij terugkerende betalingsvormen is er: verwaarloosbare betaaladministratie voor de klant, een langere levensduur van klantenrelatie, geen discussie, geen administratie en een snellere betaling. 
Enige voorwaarde om van bovenstaande voordelen te genieten is een goed ingesteld automatisch betaalproces. Hoe doen wij dat?

MANDATEN ONDERTEKENEN


Vooraleer de schuldeiser terugkerende betalingen kan innen, moet de schuldenaar of debiteur hiervoor toestemming geven. Deze toestemming wordt gegeven in de vorm van een mandaat (bv. domiciliëringsmandaat) dat moet voldoen aan bepaalde regels (wettelijke voorschriften). Zo kan het uitsturen van mandaten, opvolgen van de ondertekening, voorbereiden van de inningen, afpunten van betalingen en opvolgen van gefaalde transacties kan voor ondernemers en bedrijven een tijdrovende bezigheid met vele manuele handelingen worden. 
Twikey biedt hiervoor een sluitende door al deze stappen te digitaliseren. Zo nodigt u onder meer klanten online uit om een mandaat te onderteken en kunnen zij dit mandaat ook online ondertekenen. Dit is meteen ook het eerste verschil met de standaard betaalmodule van Odoo, waarin mandaten nog steeds manueel ondertekend moeten worden.

ODOO ALS KATALYSATOR VOOR HOGE CONVERSIE NAAR TERUGKERENDE BETALINGSVORMEN


Alle bedrijven met een Odoo-account kunnen vanuit de app gebruikmaken van de Twikey-software. Of u nu online mandaten wil afsluiten, facturen int via domiciliëring bij uw eigen bank, mislukte betalingen wil opvolgen via het failure management of facturen wil verrijken met betaallinks of QR-codes, … Het kan allemaal dankzij de integratie tussen de software van Twikey en Odoo.

Nadat de Twikey-plugin in Odoo geïnstalleerd is, nodigt u klanten heel eenvoudig individueel of in bulk uit om online een mandaat (domiciliëring, recurring credit card,...) te ondertekenen. U kunt deze uitnodiging ook met losse facturen meesturen. De data wordt na ondertekening van het mandaat automatisch teruggekoppeld naar Odoo en toekomstige facturen worden automatisch geïnd. U vindt de status en alle informatie up-to-date terug in uw vertrouwde Odoo-omgeving. 

GEAUTOMATISEERD DOMICILIËRINGSPROCES


Dankzij de koppeling met Odoo worden domicilieringstransacties automatisch uitgewisseld met uw bank, U moet enkel nog de factuur aanmaken. De factuurinfo wordt vervolgens automatisch uitgewisseld met Twikey en teruggekoppeld naar Odoo. Indien een domiciliëring mislukt, treedt de automatische opvolging in actie waardoor uiteindelijk gemiddeld 99.85% van alle facturen worden geïnd zonder enige administratieve tussenkomst. 
Door uitstaande betalingen adequaat op te volgen, verkort u de betalingsperiode en vermindert u het debiteurensaldo. De betaalstatus van elke factuur wordt automatisch bijgewerkt in Odoo. Ook dit is een verschil met de standaardmodule van Odoo, waarbij terugkerende betalingstransacties manueel getriggerd moeten worden en gefaalde transacties niet automatisch worden opgevolgd. 

BETAALLINK


Tot slot kunt u voor niet-terugkerende klanten gebruikmaken van betaallinkjes en het betaalgemak verhogen door alle bekende betaalmethoden aan uw in Odoo opgemaakte factuur of reminder toe te voegen. Dankzij Twikey bent u gekoppeld met meerdere Payment Service Providers waardoor u voor iedere betaalmethode de ruimste keuze van de markt heeft. Ook bij betalingen via links of QR-codes wordt de betaalstatus van de factuur automatisch bijgewerkt in Odoo.

IN EEN NOTENDOP


Odoo is een geweldige omgeving om uw klantenportefeuille met bijhorende facturen en abonnementen te beheren. Met de integratie van Twikey voegt u een complete all-in betaalmodule toe aan uw Odoo-omgeving. Voor éénmalige betalingen stuurt u eenvoudig een betaalverzoek uit en voor terugkerende betalingen geniet u van een complete online flow. Zo nodigt u klanten online uit om digitaal een mandaat te ondertekenen, initieert u betalingen automatisch op basis van de geboekte factuur en worden (gefaalde) transacties automatisch opgevolgd. 
Wenst u meer informatie? Twijfel niet om ons te contacteren.

Meer weten over deze Twikey module?

Neem vandaag nog contact op met Dynapps 


Andere berichten

Bekijk alles
Nieuws

Twikey and Dynapps Collaborate to Develop new Odoo module for recurring payments

As a business owner, if you send invoices regularly to the same customers or companies, or if your company uses subscription-based invoicing, you may spend a lot of time tracking and following up on unpaid or outstanding invoices.

Nieuws

Nieuwe Odoo 16 features

We lichten al een tipje van de sluier over de nieuwe Odoo 16 functionaliteiten

Dé odoo Gold Partner voor jou!

Dat we Gold Partner zijn, daar zijn we trots op. Dat ons team bestaat uit de juiste expertise, met mensen uit jouw vakgebied, daar zijn we fier op!